어떤 술을 어떻게 마시는가 하는 것은 개인의 취향에 따라서 차이가 있을 수 있습니다.
아래에 프랑스의 꼬냑사무국에서 추천하는 몇가지 꼬냑의 음주 방법에 대해서 안내를
하여 드립니다.
아래의 음주 방법 외에도 많은 꼬냑 음주 방법이 있습니다만, 가장 보편적으로 애용되는
음주 방법이라고 생각합니다.
일반적으로 양주는 소주나 맥주 등에 비해서 알코올 도수가 높으며, 가격 또한 비쌉니다.
개인의 취향에 맞추어 양주를 드시는 것은 자유이지만, 상식을 벗어난 음주 방법은 자칫
건강을 해치고, 또한 경제적 낭비가 될 수 있음을 유념하여 주시기 바랍니다.
BNIC (꼬냑사무국) 에서 추천하는 꼬냑 즐기기
1. Nature & Straight (내이쳐 & 스트레이트)
At the end of a meal, at times you may feel the need of prolonging a privileged
moment.
Appreciate then the great value of a
glass and take your time to discover the richness of its aroma and the subtleties of its
flavor.
1) Iced
식사 전에, 뛰어난 술 제조 기술을 느껴 보십시오.
Before your meal, discover a matchless oenological experience.
2 cl (0.67 oz.) of VSOP
A few ice cubes
2) Dessert and
식후에, 튤립 또는 풍선 형의 술잔에 담긴 꼬냑은, 디저트의 동반자로 또는 소화 촉진제로서,
모든 감각을 일깨워 줍니다.
쵸콜렛 또는 아몬드, 살구 또는 오렌지 파이, 플로팅 아일랜드, 또는 또다른 달콤한 그 어떤
디저트와도 함께 20 ml의 XO급 또는 VSOP급 꼬냑은 디저트와 꼬냑의 미묘한 풍미를 잘
나타냅니다.
In a "tulip" or "balloon" shaped glass, as an accompaniment to a dessert or as a digestif,
all the senses are aroused.
2 cl (0.67 oz.) of an XO or VSOP Cognac together with a chocolate or almond
dessert, an apricot or orange pie, a floating island, or any other sweet of your choice
will reveal all the subtle flavors of the dessert and the
3) Coffee and
식후에, 튤립 또는 풍선 형의 술잔에 담긴 꼬냑은, 디저트의 동반자로 또는 소화 촉진제로서,
모든 감각을 일깨워 줍니다.
맛있는 커피와 함께 20 ml의 XO급 꼬냑과을 즐기십시오.
In a "tulip" or "balloon" shaped glass, as an accompaniment to a dessert or as a digestif,
all the senses are aroused.
2 cl (0.67 oz.) of XO Cognac to enjoy together with an excellent coffee.
4)
식후에, 튤립 또는 풍선 형의 술잔에 담긴 꼬냑은, 디저트의 동반자로 또는 소화 촉진제로서,
모든 감각을 일깨워 줍니다.
20 ml ~ 40 ml의 오래 숙성 시킨 꼬냑을, 먼저 그 색깔과 향기를 감상하고 나서, 천천히 그 맛을
음미하십시오.
In a "tulip" or "balloon" shaped glass, as an accompaniment to a dessert or as a
digestif, all the senses are aroused.
2 to 4 cl (0.67 to 1.35 oz.) of an old
Take your time to savour it, having previously appreciated its color and aromas before
tasting.
2. Long Drink (롱 드링크)
water and makes the perfect appetizer to be enjoyed with friends.
These new ways of enjoying
different ways at different times of the day: as a long drink on a summer afternoon or
as the main drink for a refined meal.
1)
2 cl (0.67 oz) of VS or VSOP
A few ice cubes
6 to 8 cl (2 to 2.70 oz) of tonic to your taste.
2)
A few ice cubes
Pour the soda, and then delicately pour the VSOP Cognac so it remains at the surface.
3)
2 cl (0.67 oz) of VSOP
A few ice cubes
6 to 8 cl (2 to 2.70 oz) of soda-water to your taste.
4)
2 cl (0.67 oz.) VSOP
Lemon juice
Soda to your taste.
5)
2 cl (0.67 oz) of VS
A few ice cubes
6 to 8 cl (2 to 2.70 oz) of ginger ale to your taste.
6)
2 cl (0.67 oz) of VS
Fresh orange juice to your taste
Embellish with an orange rind.
3. Cocktail (칵테일)
those palates that enjoy mixing aromas.
When it is savored in cocktails, its discreet presence is valued by the sweet taste
of a peach cream or a cinnamon sirup.
1) Givre (지브르 = 서리, 성에)
In a "long drink" glass:
2 cl (0.67 oz.) of
Mix with semi-sparkling grape liqueur to your taste
2) Lemon (레몬)
In a "long drink" glass:
2 cl (0.67 oz.) of
Lemon juice
Cane sugar
3) Pink Love (핑크 러브)
In a cocktail glass:
A dash of raspberry liqueur
2 cl (0.67 oz.) of VS or VSOP
Chilled
Two or three fresh raspberries
4) Convergence (컨버젼스)
1/7 of VS or VSOP
1/7 of Pineau
5/7 of orange juice
A dash of strawberry cream liqueur
5) Hold-Up
In a shaker:
A dash of sugar cane syrup
1/5 of VS or VSOP
A dash of
3/5 of fresh orange juice
1/5 of lemon juice
6) Lancer Franc (랑세 프랑)
2 cl (0.67 oz.) of
A few ice cubes
Orange juice
A dash of strawberry cream liqueur
7) Side-Car (싸이드 카)
In a shaker, mix:
1/4 of lemon juice
1/4 of Cointreau
1/2 of VS or VSOP
Let chill
8) Sour (싸우어)
In a shaker, mix:
A dash of sugar cane syrup
2/3 of VS or VSOP
1/3 of fresh green lemon juice
Add a cherry
9) Side Car 2007 (싸이드 카 2007)
Vainqueur du Concours Cognac Mixology Tour 2007
Thème : Les classiques revisités
3 cl de Cognac
1 cl de jus de citron pressé
6 cl de jus d'ananas
1 cl de Shaaz
1,5 cl de Pisang Ambon
1 cl de Cointreau
Décoration :
Pomme, mangue, zeste d'orange et menthe fraîche
10)
Winner of the Competition ABF* 2006
Theme: Aventure d’la francoise
3 cl (0.99 oz.) of
1 cl (0.33 oz.) of Chili liqueur
1 cl (0.33 oz.) of banana liqueur
6 cl (1.98 oz.) of orange juice
11)
Winner of the Competition ABF* 2005
Theme:
3 cl (1.01 oz.) of
1.5 cl (0.50 oz.) of peach cream liqueur
5 cl (1.69 oz.) of pear juice
2 cl (0.67 oz.) of squeezed lemon
0.5 cl (0.16 oz.) of Blue Curaso
12) Welcome to
Winner of the Competition ABF* 2004
Theme: Travel Invitation
4 cl (1.35 oz.) of
1 cl (0.33 oz.) of passion liqueur
2 cl (0.67 oz.) of apple juice
7 cl (2.36 oz.) of cinnamon syrup
3 cl (1.01 oz.) of tonic
13) Honey Spring (하니 스프링)
Winner of the Competition ABF* 2003
Theme: The Spring
4 cl (1.35 oz.) of
1 cl (0.33 oz.) of mandarin liqueur
2 cl (0.67 oz.) of peach liqueur
7 cl (2.36 oz.) of citrus tonic
A dash of kiwi syrup
14) Romeo and Juliet (로미오 앤 줄리엣)
Winner of the Competition ABF* 2002
Theme: A
3 cl (1.01 oz.) of
3 cl (1.01 oz.) of Pisang Ambon
1 cl (0.33 oz.) of Get 31
Finish with Tonic
15) The Purple Hoochie Cookie Man (퍼플 후치 쿠키 맨)
Winner of the Competition ABF* 2001
3 cl (1.01 oz.) of
2 cl (0.67 oz.) of Cherry Marnier
2 cl (0.67 oz.) of Melocoton
1 cl (0.33 oz.) of raspberry syrup
5 cl (1.69 oz.) of tonic
16) Amour Sanglant (아무르 쌍그랑 = 지독한 사랑)
Winner of the Competition ABF* 2000
Theme: Year 2000
4 cl (1.35 oz.) of
1 cl (0.33 oz.) of Cherry
1 cl (0.33 oz.) of vanilla liqueur
7 cl (2.36 oz.) of blood orange juice
<자료출처 : www.bnic.fr/cognac/_en/3_conso/index.aspx?page=nature 참조>
'[정보 게시판] > 술 기초상식' 카테고리의 다른 글
술을 수집하기 위하여 고려할 사항 (0) | 2007.03.09 |
---|---|
선물용 술을 구입 할 때 고려할 사항 (0) | 2007.03.04 |
브랜디 제대로 마시기 (0) | 2007.03.04 |
위스키를 마시는 방법의 종류 (0) | 2007.03.04 |
위스키를 처음 마실 때 (0) | 2007.03.04 |