Remy Martin 1988 Premier Cru

(레미 마르땡 1988 쁘르미에르 끄뤼)

이미지를 클릭하면 원본을 보실 수 있습니다.

 

면세점 가격 :

전문점 가격Eur 185 (700 ml) 

알코올 도수 : 45 %

술병 용량    : 700 ml

숙성 년수    : 18 년

Cru (Area)   : Grande Champagne

제조 회사    : CLS Remy Cointreau  

 

 

레미 마르땡 1988 쁘르미에르 끄뤼는 꼬냑지방의 6개 산지 중에서 품질이 가장 뛰어난 그랑드 샹파뉴

지역에서 1988년에 수확한 포도를 발효 시킨 후, 증류하여 리무쟁 오크통 속에서 18년 동안을 숙성 시킨

꼬냑입니다.

 

1988년은 강우량이 많아서 포도 재배에 좋지 않은 날씨로 인해서 포도의 품질과 수확량이 좋지 않았으며,

레미 마르땡사의 셀라 마스터는 이해에 증류한 수천개의 꼬냑통 중에서 오직 네통의 오드비 (Eaux-de-vie)를

따로 선별하여 18년 동안 잘 관리하여, 2006년에 물을 섞지 않은 캐스크 스트랭쓰 (Cask Strength)인

알코올 농도 45% 그대로 병에 담아서  2007년 3월 부터 한정 수량만을 출시하였습니다.

 

 

꼬냑은 일반적으로 적게는 십여종, 많게는 천여종에 이르는 많은 종류의 오드비들을 블렌딩하여 생산합니다.

그러나, 이 꼬냑 처럼, 단일 연도에 증류한 오드비만으로 만든 꼬냑을 빈티지 꼬냑 (Vintage Cognac)이라고

하며, 불어로는 밀레짐 꼬냑 (Millesime Cognac) 이라고 합니다. 

 

또한, 이 꼬냑 처럼, 꼬냑지방의 6개 생산 지역 (끄뤼 : Cru) 중에서 단일지역에서 생산한 오드비들 만으로

생산한 꼬냑을 단일지역 꼬냑 (Single Cru Cognac) 이라고 합니다.

 

<참고>

* 오드비 (Eau-de-vie : 생명의 물 = 포도주를 증류한 브랜디, 복수 : Eaux-de-vie)

 

* 꼬냑지방의 6개 생산지역 (6 Crus)

   1) Grande Champagne (그랑드 샹파뉴)

   2) Petite Champagne  (쁘띠뜨 샹파뉴)

   3) Borderies (보르데리)

   4) Fins Bois (팽 브와)

   5) Bons Bois (봉 브와)

   6) Bois Ordinaires (브와 오르디네르)

 

Rémy Martin is proud to announce two additions to its selection of Grande Champagne Cognacs,

made from eaux-de-vie from the most prestigious and sought-after growing area at the heart of the

Cognac region, the only one to deserve the Premier Cru appellation.

 

These two cognacs will be available exclusively from selected travel retail and duty free outlets.
It is the unique nature of the terroir, the chalky soil and the specific micro-climate, combined with

Rémy Martin traditional know-how which produces the rare aromatic intensity and depth of the

Rémy Martin Premier Cru cognacs.


The traveller has been shown to be a discerning consumer who demands premium products which

are exclusive to travel retail and are not available from regular wine and spirits outlets.

 

Rémy Martin 1988 Vintage Premier Cru is a limited edition Grande Champagne cognac, from the

harvest of a single unique year. 1988 was a year of extreme weather conditions in Cognac with

particularly heavy rainfall resulting in an unusually small harvest.

 

The Rémy Martin cellar master selected just four lots of eaux-de-vie out of a thousand and set them aside.

Rémy Martin has chosen to release this rare 1988 Vintage at the point it reached 45% alcohol – after

18 years in Limousin oak casks.

This ensures that the opulence, the harmony and the length create the optimum aromatic intensity.


Golden amber in colour and offering rich brioche-like aromas of intense vanilla, baked tart and

ripe peaches and pears, this exceptional cognac melts in the mouth and can be savoured long

after the first taste.

 

 

+ Recent posts