어떤 술을 어떻게 마시는가 하는 것은 개인의 취향에 따라서 차이가 있을 수 있습니다.

아래에 프랑스의 꼬냑사무국에서 추천하는 몇가지 꼬냑의 음주 방법에 대해서 안내를

하여 드립니다.

 

아래의 음주 방법 외에도 많은 꼬냑 음주 방법이 있습니다만, 가장 보편적으로 애용되는

음주 방법이라고 생각합니다.

 

일반적으로 양주는 소주나 맥주 등에 비해서 알코올 도수가 높으며, 가격 또한 비쌉니다.

개인의 취향에 맞추어 양주를 드시는 것은 자유이지만, 상식을 벗어난 음주 방법은 자칫

건강을 해치고, 또한 경제적 낭비 될 수 있음을 유념하여 주시기 바랍니다.

 

 

BNIC (꼬냑사무국) 에서 추천하는 꼬냑 즐기기

 

1. Nature & Straight (내이쳐 & 스트레이트)

 

식후에, 특별히 좋은 시간을 연장시켜야 할 필요를 느낄 때가 있을 것입니다.

튤립 또는 풍선 형의 술잔에 담겨진 꼬냑의 위대한 가치를 감상하면서,

꼬냑의 풍부한 향기과 풍미를 발견할 수 있는 시간을 보내십시오.

 

At the end of a meal, at times you may feel the need of prolonging a privileged moment.

Appreciate then the great value of a Cognac served in a "tulip" or a "balloon" shaped

glass and take your time to discover the richness of its aroma and the subtleties of its

flavor.

 

1) Iced Cognac (아이스드 꼬냑)

 

식사 전에, 뛰어난 술 제조 기술을 느껴 보십시오.

 

Before your meal, discover a matchless oenological experience.

 

2 cl (0.67 oz.) of VSOP Cognac

A few ice cubes

 

2) Dessert and Cognac (디저트와 꼬냑)

 

식후에, 튤립 또는 풍선 형의 술잔에 담긴 꼬냑은, 디저트의 동반자로 또는 소화 촉진제로서,

모든 감각을 일깨워 줍니다.

 

쵸콜렛 또는 아몬드, 살구 또는 오렌지 파이, 플로팅 아일랜드, 또는 또다른 달콤한 그 어떤

디저트와 함께라도 20 ml의 XO급 또는 VSOP급 꼬냑은 디저트와 꼬냑의 미묘한 풍미를 잘

나타냅니다.

 

In a "tulip" or "balloon" shaped glass, as an accompaniment to a dessert or as a digestif,

all the senses are aroused.

 

2 cl (0.67 oz.) of an XO or VSOP Cognac together with a chocolate or almond

dessert, an apricot or orange pie, a floating island, or any other sweet of your choice

will reveal all the subtle flavors of the dessert and the Cognac.

 

3) Coffee and Cognac (커피와 꼬냑)

 

식후에, 튤립 또는 풍선 형의 술잔에 담긴 꼬냑은, 디저트의 동반자로 또는 소화 촉진제로서,

모든 감각을 일깨워 줍니다.

 

맛있는 커피와 함께 20 ml의 XO급 꼬냑과을 즐기십시오.l

 

In a "tulip" or "balloon" shaped glass, as an accompaniment to a dessert or as a digestif,

all the senses are aroused.

 

2 cl (0.67 oz.) of XO Cognac to enjoy together with an excellent coffee.

 

4) Cognac Tradition (전통적 꼬냑)

 

식후에, 튤립 또는 풍선 형의 술잔에 담긴 꼬냑은, 디저트의 동반자로 또는 소화 촉진제로서,

모든 감각을 일깨워 줍니다.

 

20 ml ~ 40 ml의 오래 숙성 시킨 꼬냑을, 먼저 그 색깔과 향기를 감상하고 나서,

천천히 그 맛을 음미하십시오.

 

In a "tulip" or "balloon" shaped glass, as an accompaniment to a dessert or as a

digestif, all the senses are aroused.

 

2 to 4 cl (0.67 to 1.35 oz.) of an old Cognac.

Take your time to savour it, having previously appreciated its color and aromas before

tasting.

 

2. Long Drink (롱 드링크)

 

꼬냑은 당신을 놀라게 할 수도 있습니다.

꼬냑은 탄산수 또는 토닉 워터 등과 조화롭게 잘 섞여서, 벗과 함께 즐길 수 있는 완벽한

애피타이저를 만들어 줍니다.

 

이처럼 꼬냑을 즐기기 위한 새로운 방법들은, 특히 미국, 일본 등과 같이 꼬냑이 매우 대중적인

나라들과, 다른 세계 여러 나라에서 인기를 얻고 있으며, 여름날 오후에는 롱 드링크로, 또 품위

있는 식사 때에는 주 음료 등으로, 하루에도 여러가지 다양한 방법으로 즐기실 수 있습니다.

 

Cognac may also surprise you. It blends harmoniously with sparkling water or tonic

water and makes the perfect appetizer to be enjoyed with friends.

These new ways of enjoying Cognac are appreciated around the world, especially in the

United States and Japan, country where Cognac is very popular and may be served in

different ways at different times of the day: as a long drink on a summer afternoon or

as the main drink for a refined meal.

 

 

1) Cognac Tonic (꼬냑 토닉)

 

2 cl (0.67 oz) of VS or VSOP Cognac

A few ice cubes

6 to 8 cl (2 to 2.70 oz) of tonic to your taste.

 

2) Cognac Float (꼬냑 플로트)

 

A few ice cubes

Pour the soda, and then delicately pour the VSOP Cognac so it remains at the surface.

 

3) Cognac and Soda (꼬냑과 소다수)

 

2 cl (0.67 oz) of VSOP Cognac

A few ice cubes

6 to 8 cl (2 to 2.70 oz) of soda-water to your taste.

 

4) Cognac Fizz (꼬냑 피쯔)

 

2 cl (0.67 oz.) VSOP Cognac

Lemon juice

Soda to your taste.

 

5) Cognac Ginger Ale (꼬냑 진저엘)

 

2 cl (0.67 oz) of VS Cognac

A few ice cubes

6 to 8 cl (2 to 2.70 oz) of ginger ale to your taste.

 

6) Cognac Orange (꼬냑 오렌지)

 

2 cl (0.67 oz) of VS Cognac

Fresh orange juice to your taste

Embellish with an orange rind.

 

3. Cocktail (칵테일)

 

꼬냑은 환상과 개성이 풍부한 술이며, 복합적인 향을 즐기는 사람들에게는 기쁨을 주는

술입니다.

꼬냑을 칵테일로 만들어 마실 때에는, 꼬냑의 분명한 존재가, 복숭아 크림 또는 시나몬 시럽

등의 달콤한 맛에 의해서 더욱 살아납니다.

 

Cognac may also be presented as a spirit full of fantasy and originality, a delight for

those palates that enjoy mixing aromas.

When it is savored in cocktails, its discreet presence is valued by the sweet taste

of a peach cream or a cinnamon sirup.

 

1) Givre (지브르 = 서리, 성에)

 

In a "long drink" glass:

2 cl (0.67 oz.) of Cognac

Mix with semi-sparkling grape liqueur to your taste

 

2) Lemon (레몬)

 

In a "long drink" glass:

2 cl (0.67 oz.) of Cognac

Lemon juice

Cane sugar

 

3) Pink Love (핑크 러브)

 

In a cocktail glass:

A dash of raspberry liqueur

2 cl (0.67 oz.) of VS or VSOP Cognac

Chilled Champagne

Two or three fresh raspberries

 

4) Convergence (컨버젼스)

 

1/7 of VS or VSOP Cognac

1/7 of Pineau

5/7 of orange juice

A dash of strawberry cream liqueur

 

5) Hold-Up (홀드 업)

 

In a shaker:

A dash of sugar cane syrup

1/5 of VS or VSOP Cognac

A dash of Malibu

3/5 of fresh orange juice

1/5 of lemon juice

 

6) Lancer Franc (랑세 프랑)

 

2 cl (0.67 oz.) of Cognac

A few ice cubes

Orange juice

A dash of strawberry cream liqueur

 

7) Side-Car (싸이드 카)

 

In a shaker, mix:

1/4 of lemon juice

1/4 of Cointreau

1/2 of VS or VSOP Cognac

Let chill

 

8) Sour (싸우어)

 

In a shaker, mix:

A dash of sugar cane syrup

2/3 of VS or VSOP Cognac

1/3 of fresh green lemon juice

Add a cherry

 

9) Side Car 2007 (싸이드 카 2007)

 

Vainqueur du Concours Cognac Mixology Tour 2007

Thème : Les classiques revisités

 

3 cl de Cognac

1 cl de jus de citron pressé

6 cl de jus d'ananas

1 cl de Shaaz

1,5 cl de Pisang Ambon

1 cl de Cointreau

 

Décoration :

Pomme, mangue, zeste d'orange et menthe fraîche

 

10) Cognac liberte (꼬냑 리베르뜨)

 

Winner of the Competition ABF* 2006

Theme: Aventure d’la francoise

 

3 cl (0.99 oz.) of Cognac

1 cl (0.33 oz.) of Chili liqueur

1 cl (0.33 oz.) of banana liqueur

6 cl (1.98 oz.) of orange juice

 

11) Cognac Europe et Elsa (꼬냑 오이로파 에 엘사)

 

Winner of the Competition ABF* 2005

Theme: Europe

 

3 cl (1.01 oz.) of Cognac

1.5 cl (0.50 oz.) of peach cream liqueur

5 cl (1.69 oz.) of pear juice

2 cl (0.67 oz.) of squeezed lemon

0.5 cl (0.16 oz.) of Blue Curaso

 

12) Welcome to Cognac (웰컴 투 꼬냑) 

 

Winner of the Competition ABF* 2004

Theme: Travel Invitation

 

4 cl (1.35 oz.) of Cognac

1 cl (0.33 oz.) of passion liqueur

2 cl (0.67 oz.) of apple juice

7 cl (2.36 oz.) of cinnamon syrup

3 cl (1.01 oz.) of tonic

 

13) Honey Spring (하니 스프링)

 

Winner of the Competition ABF* 2003

Theme: The Spring Cognac Cocktail

 

4 cl (1.35 oz.) of Cognac

1 cl (0.33 oz.) of mandarin liqueur

2 cl (0.67 oz.) of peach liqueur

7 cl (2.36 oz.) of citrus tonic

A dash of kiwi syrup

 

14) Romeo and Juliet (로미오 앤 줄리엣)

 

Winner of the Competition ABF* 2002

Theme: A Cognac Cocktail for Two

 

3 cl (1.01 oz.) of Cognac

3 cl (1.01 oz.) of Pisang Ambon

1 cl (0.33 oz.) of Get 31

Finish with Tonic

 

15) The Purple Hoochie Cookie Man (퍼플 후치 쿠키 맨)

 

Winner of the Competition ABF* 2001

 

3 cl (1.01 oz.) of Cognac

2 cl (0.67 oz.) of Cherry Marnier

2 cl (0.67 oz.) of Melocoton

1 cl (0.33 oz.) of raspberry syrup

5 cl (1.69 oz.) of tonic

 

16) Amour Sanglant (아무르 쌍그랑 = 지독한 사랑)

 

Winner of the Competition ABF* 2000

Theme: Year 2000 Cognac Cocktail

 

4 cl (1.35 oz.) of Cognac

1 cl (0.33 oz.) of Cherry

1 cl (0.33 oz.) of vanilla liqueur

7 cl (2.36 oz.) of blood orange juice

 

 

<자료출처 : www.bnic.fr/cognac/_en/3_conso/index.aspx?page=nature 참조>

 

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