Paul Giraud (폴 지로) Cognac


폴 지로 가문은 1650년 부터 프랑스 꼬냑 지방그랑드 샹파뉴 지역에서 포도를 재배해왔으며,
제2차 세계대전 기간에 직접 증류를 하기 시작하였습니다.

 

일반적으로 다른 꼬냑들은 여러가지 Eaux-de-vie들을 섞어서 만들지만, 폴 지로 꼬냑은 Grande

Champagne Eau-de-vie만으로 블렌딩하지 않고 생산합니다.

 

전통적인 방법으로 100% 위니 블랑 품종의 포도를 수작업으로 수확하고, 수작업으로 생산하여,
습기가 많은 창고에서 100% 리무쟁 오크 통을 이용하여 숙성 시킵니다.

 

폴 지로 꼬냑의 종류는 아래와 같습니다.

 

1. Elegance (VS 급)

평균 6년 이상 숙성, 700 ml Eur 16

VS급 꼬냑으로, 주로 칵테일용으로 사용되기도 합니다.

 

2. VSOP

평균적으로 8년 이상 숙성, 전문점 가격 700ml Eur30, $49

Earthy nose, with a touch of creaminess, slight grapiness.
Palate: pleasant, light, grapy elegance of Cognac, light and poised, earthy-nicely, creamy, honeyed.

 

3. Napoleon

평균적으로 15년 이상 숙성, 전문점 가격 700ml Eur45, $45 ~ $64

Suddenly, very different, with plummy, grapy fruitiness coming in.
Very elegant, touch of honey.
Palate: sweet, honeyed, plummy, pruney fruit. Same elegance, but more richness and depth,
and savoury woody character.
Classic Grande Champagne with perfect balance between fruit and age.

 

4. Vieille Reserve (XO 급)

   

 

25년 이상 숙성, 전문점 가격 700ml Eur56, $78

soft, delicate, sweetish nose like stone fruit
palate shows subtle, honeyed fruit
mid-to long-length, showing its twenty five year age.
Deeper, richer, prunier with brints of chocolate, very creamy.
Palate: rich deep, pruney, with deeper fruitier, sweeter character.
Long sweet pruney finish.

 

5. Venerable (Extra 급)

30년 이상 숙성, 병의 라벨에 증류 연도와 병입 연도를 표시
2005 Edition : 1975년에 증류하여 30년간 숙성, 일본 전문점 가격 500ml Yen2,300 ~ Yen11,200
자연적인 숙성 방법 이외에는 착색과 희석을 하지 않은 순수한 꼬냑으로,
이름 그대로 존경받을 만한 꼬냑입니다.
따라서, 알코올 도수가 일정하지 않습니다.

 

6. Tres Rare (Extra 급)

35~40년 이상 숙성

Very old Cognac more woody and more spicy with more rancio and with a beautiful balance between nose
and palate.
Very soft complex nose, slight cloves and pepper ; warm, mid-length palate with slightly peppery final edge.
A true reflection of a forty years old Cognac.

 

7. Heritage

50년 이상 숙성

Tres vieille eau de vie vieillie en futs de chene du Limousin environ pendant une cinquantaine
d’annees, avec des aromes exacerbes de rancio, d’oxydation, caracteristiques des vieillissements
pousses jusqu’a leur paroxysme.
Tres longue en bouche, au final douce et savoureuse.

 

8. Noblesse 1946 53

제 2차 세계대전 직후인 1946년에 증류하여 53년간 숙성 시킨 Grnade Champagne 꼬냑입니다.

700 ml, Eur 185

 

9. Heritage Lot 45 (1945 60)

제 2차 세계대전이 끝난 1945년에 증류하여 60년간 숙성 시킨 Grnade Champagne 꼬냑입니다.

 

10. Paul Giraud Tres Rare 1959 Decanter

1959년산 Grande Champagne Eau-de-vie를 35년간 숙성 시킨 Millesime (= Vintage) Cognac으로,
피라미드형의 크리스탈 병에 담았습니다.

700 ml Eur 270
일본에 18병만 수입되었으며, 현재 일본의 소비자 가격은 700ml 기준 48,000 엔이며,
일본 할인점의 가격은 700ml 기준 37,500 엔 입니다.
국내에서는 세계주류에서 소비자가격 180만원 (할인 가능)에 판매하고 있습니다.

 

아래의 가격표는 Paul Giraud 사에서 직접 판매하는 가격입니다.

 

Paul Giraud 꼬냑 종류

숙성 년수

용량

가격 (Euro)

Elegance

6년 이상

700 ml

16

VSOP

8년 이상

700 ml

29

Napoleon

15년 이상

700 ml

41

Vieille Reserve

25년 이상

700 ml

50

Carafe Vieille Reserve

25년 이상

700 ml

96

Tres rare

35~40년 이상

375 ml

50

Tres rare

35~40년 이상

700 ml

82

Heritage

50년 이상

700 ml

164

Noblesse

50년 이상

700 ml

185

Carafe Cristallin Tres Rare

35

700 ml

270

 

 

Our vineyards, covering 35 hectares (86.45 acres), are situated in the heart of the Grande Champagne
in the villages of Bouteville and Saint-Meme-les-Carrieres.
An eau-de-vie (the fine distilled wine) is produced that is well known for the delicacy of its taste
and the bouquet of its eau-de-vie.

Our method of working is traditional.
Harvesting is undertaken by hand so to respect the unique quality of our grapes.
We take care of the viniferous process in October, while distillation occurs during December and January.

Aging in oak barrels from the forest of the Limousin is essential to ensure that the nobleness that is
gives to our Cognacs is maintained.
Our aging cellars particularly humid offer our products a smooth flavor and an exceptional mellowness.

Produced 100% from the Grande Champagne area
Unblended

100% Harvested by hand
Stocked in humid aging cellars

 

ELEGANCE
( 6 ans d'age)
Presentee dans une bouteille "givree" , ce cognac peut servir a la confection de cocktails ou se boire nature avec des glacons a l'aperitif.
 
VSOP
(8 ans d'age)
Eau-de-vie jeune et puissante exprimant toute la fougue d'une Grande Champagne avec des aromes de raisin frais.
" Spirity fruit on nose ; youthful, although eight years old " ; Palate : pleasant light and poised, earthy-nicely, creamy, honeyed.
NAPOLEON
(15 ans d'age)
Cognac plus elabore avec un debut de rancio caracteristique des vieilles eaux-de-vies. Parfums de fleur de vigne, de miel, de vanille et de fruits a noyau.
" Lovely, warming fruit, inviting nose, combining flower and fruit " ; Warm, supple palate with good fruit like plum and with a touch of honey. More richness and depth, and savoury woody character. Mid-length reflecting its average fifteen year age
VIELLE RESERVE
" XO "

(25 ans d'age)
Cognac tres souple et tres moelleux, avec un rancio caracteristique des vieilles eaux-de-vie conservees en futs pendant 25 ans environ. Parfums plus fondus de fruits a noyau " cuits " (abricot, peche, prune, pruneau), long en bouche.
" soft, delicate, sweetish nose like stone fruit ; palate shows subtle, honeyed fruit ; mid-to long-length, showing its twenty five year age. "
TRES RARE
(40 ans d'age)
Vieille eau-de-vie qui est restee de nombreuses annees (environ 40 ans) dans des futs de chene. Ses caracteristiques sont plus affirmees de bois, de rancio et de parfums epices. Tres complexe au nez et au palais.
" Very soft complex nose, slight cloves and pepper ; warm, mid-length palate with slightly peppery final edge. A true reflection of a forty years old Cognac. "
HERITAGE
(50 ans d'age)
Tres vieille eau-de-vie vieillie en futs de chene du Limousin environ pendant une cinquantaine d'annees, avec des aromes exacerbes de rancio, d'oxydation, caracteristiques des vieillissements pousses jusqu'a leur paroxysme. Tres longue en bouche, au final douce et savoureuse

 

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