Pierre Ferrand Ancestrale (70)

 

 

Price         : $ 404 (외국 전문점 가격),

Size           : 750 ml

Alcohol      : 40 %

Cru (area) : Grande Champagne

 

평균적으로 70년 정도 숙성 시킨 Grande Champagne 꼬냑으로 블렌딩한 꼬냑입니다.

한해에 300병 이하만을 한정 생산합니다.

 

일반적으로, 와인 10병을 증류하면 1병Eau-de-vie를 얻게 되며, 이 오드비70년

동안의 숙성기간을 거치면서 약 89%가 소위 "천사의 몫" 이라고 불리는 지속적인 증발로

인해 사라집니다.

 

결국, 1병Pierre Ferrand Ancestrale를 만들기 위해서는 100병의 와인이 소요되는

것입니다.

 

Pierre Ferrand 꼬냑은 역사가 깊지 않은 꼬냑회사 입니다만, 100% Grande Champagne

꼬냑만 사용합니다.

 

일반적인 꼬냑 등급 (VS, VSOP, Napoleon, XO, Extra) 대신에 별도의 등급을 사용합니다.

최소 10년 이상 숙성 시킨 꼬냑을 생산합니다. (750ml)

(Pierre Ferrand 사에서는 XO급 이상이라고 합니다. - BNIC 등급 분류 기준에 의거)

 

 

Ancestrale : (average age 70 years) - $404

 

The cellarmaster who created the cognac known as Pierre Ferrand Ancestrale, Grande

Champagne has long since been dead, but his legacy lives on in this very old cognac,

prized by connoisseurs.

 

Pierre Ferrand Ancestrale Grande Champagne cognac is unique, not only because of its

age, but because of its structure, which has allowed it to age in oak for so many

decades and still improve.

 

No more than 300 bottles of Pierre Ferrand Ancestrale Grande Champagne

cognac are released each year.

 

Most cognac would be totally out of balance after such long wood aging.

But on the contrary, Ancestrale displays an incredible richness of aromas.

Because of the extensive evaporation (89%) that has taken place over the years,

(called the "angel's share" by the French), it takes 100 bottles of wine to make one

bottle of Ancestrale.

Burnished gold in color, this rare cognac is comparable to a very old wine in its subtlety

and complexity.

Having a very delicate nose, it balances prune and chocolate aromas in a perfectly

aged, pure eau de vie.

 

 

 

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