Pierre Ferrand Ancestrale (70)
Price : $ 404 (외국 전문점 가격),
Size : 750 ml
Alcohol : 40 %
Cru (area) : Grande Champagne
평균적으로 70년 정도 숙성 시킨 Grande Champagne 꼬냑으로 블렌딩한 꼬냑입니다.
한해에 300병 이하만을 한정 생산합니다.
일반적으로, 와인 10병을 증류하면 1병의 Eau-de-vie를 얻게 되며, 이 오드비가 70년
동안의 숙성기간을 거치면서 약 89%가 소위 "천사의 몫" 이라고 불리는 지속적인 증발로
인해 사라집니다.
결국, 1병의 Pierre Ferrand Ancestrale를 만들기 위해서는 100병의 와인이 소요되는
것입니다.
Pierre Ferrand 꼬냑은 역사가 깊지 않은 꼬냑회사 입니다만, 100% Grande Champagne
꼬냑만 사용합니다.
일반적인 꼬냑 등급 (VS, VSOP, Napoleon, XO, Extra) 대신에 별도의 등급을 사용합니다.
최소 10년 이상 숙성 시킨 꼬냑을 생산합니다. (750ml)
(Pierre Ferrand 사에서는 XO급 이상이라고 합니다. - BNIC 등급 분류 기준에 의거)
Ancestrale : (average age 70 years) - $404
The cellarmaster who created the cognac known as Pierre Ferrand Ancestrale, Grande
prized by connoisseurs.
Pierre Ferrand Ancestrale Grande
age, but because of its structure, which has allowed it to age in oak for so many
decades and still improve.
No more than 300 bottles of Pierre Ferrand Ancestrale Grande Champagne
cognac are released each year.
Most cognac would be totally out of balance after such long wood aging.
But on the contrary, Ancestrale displays an incredible richness of aromas.
Because of the extensive evaporation (89%) that has taken place over the years,
(called the "angel's share" by the French), it takes 100 bottles of wine to make one
bottle of Ancestrale.
Burnished gold in color, this rare cognac is comparable to a very old wine in its subtlety
and complexity.
Having a very delicate nose, it balances prune and chocolate aromas in a perfectly
aged, pure eau de vie.
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