Whyte & Mackay 40

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위스키 종류 : Blended Scotch Whisky

면세점 가격 :

전문점 가격£ 549

알코올 도수 : 45 %, 48 %

술병 용량    : 700 ml

숙성 년수    : 40 년

제조 회사    : Whyte & Mackay Ltd.

 

 

Whyte & Mackay사의 스카치 위스키 특징은 2번의 숙성 과정을 통해 만들어진 부드러운 맛입니다.

 

쉐리 오크통에서 숙성 시킨 35 종류의 몰트 위스키들을 블렌딩하여 다시 쉐리 오크통에서 수개월 동안

숙성 (메링) 시킨 후, 6 종류의 그레인 위스키들을 블렌딩하여 또 다른 쉐리 오크통에 넣어서 최고의 맛과

향을 갖을 수 있도록 최소 6개월 이상을 재숙성 시켰습니다. 

 

아메리칸 화이트 오크통스페인 쉐리통에서 각각 40년 이상 숙성 시킨 몰트 위스키들을 블렌딩한 후,

다시 40년 이상 숙성 시킨 그레인 위스키와 블렌딩하여 1년 이상 재숙성 시킨 블렌디드 스카치 위스키로,

몰트 위스키의 비율이 70 % (그레인 위스키 30 %) 입니다.

 

 

Whyte & Mackay사는 Charles MackayJames Whyte가 1882년 글래스고우에 위스키 창고를

공동으로 구입한 후, 1884년 부터 블렌디드 위스키를 생산하면서 시작되었습니다.

 

Whyte & Mackay사에서는 Whyte & Mackay Blended Scotch Whisky 외에도, Dalmore,
Isle of Jura, Fettercairn 등의 Single Malt Scotch Whisky와 Glayva Liqueur, Vladivar Vodka

등을 생산하고 있습니다.

 

Whyte & Mackay사는 그 동안 여러번의 주인이 바뀌었으며, 2007년 5월인도의 억만장자 소유인

United Breweries Group5억 9천 5백만 파운드에 팔렸습니다.

이로 인해서 인도의 United Breweries Group은 세계에서 두번째로 큰 규모의 주류 회사가 되었습니다.

 

 

The secret of the success of the Whyte & Mackay blend lies in its unique double maturation
process which gives the whisky its smooth taste.

 

This blending process combines over 40 different malts in oak sherry casks before being
blended with selected aged grain whiskies.
The blend is then returned to another set of sherry casks to complete the second maturation.


This unique double maturation process produces a smoother mellow tasting blend of superior
quality.

 

 

40 Years Old Aged Blended Scotch Whisky

It takes 40 long years to create this masterpiece but only seconds to recognise its outstanding quality.

 

2006. 12. Released.
 
The oldest Whyte & Mackay blend released to date, this expression should be available later this
month and is limited to just 1,000 bottles.


It includes malts matured in both American White Oak and Gonzales Byass Amoroso Sherry butts.


According to the company's Master Blender Richard Paterson, Time is needed to study and appreciate
this old masterpiece.


Rare aged grain and malt whiskies have been selected to produce a blend of indefinable smoothness.
However, with 70 per cent malt (in recognition of John McIlraith's 70 years of service with the
company during the 19th century), in this noble blend there is adequate structure and backbone
from the Highlands to make their immediate presence felt.

 

Vanilla fudge, chocolate and sweet Sherry on the luxurious nose, which dries and offers orange
marmalade and old oak with time.
Big and mouth-coating, notably spicy, with ripe oranges and peaches on the palate, which dries
steadily and elegantly, finally giving bitter chocolate and nuts.
Difficult to keep a whisky this old from going over the edge into an undesirable oak-fest, but
Paterson manages it with aplomb.
If you can afford it, try it! 48.0%, 45% ABV, 70cl, £549.00, specialist whisky merchants.

 

 

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